Plattform för matchning mellan mentorer och nyanlända Svenskar

2023-06-16

Client case

WILL & SKILL hjälper Yrkesdörren (AxFoundation) att bygga en plattform för matchning mellan deltagare och dörröppnare.

Yrkesdörren är en ideell organisation. Organisationen skapades med stöd av AxFoundation.

Yrkesdörrens uppgift är att skapa förutsättningar för personer som är nyinflyttade i Sverige att etablera ett lokalt professionellt nätverk och, med guidning av mentor, komma in på arbetsmarknaden så effektivt som möjligt. 

Yrkesdörren har redan från start haft en digital plattform som central komponent i deras verksamhet, via vilken mentorer och nyinflyttade personer matchas med varandra och deras möten administreras.

WILL & SKILL kontaktades i ett tidigt skede där all matchning skedde manuellt och en roadmap för vidareutveckling var etablerad. Tillsammans med en välrenommerad tjänstebyrå kontrakterades WILL & SKILL som digitalbyrå och produktionspartner för att bistå med utvecklingskompetens samt att accelerera och kvalitetssäkra den fortsatta utvecklingen av plattformen.

Projektet är pågående och vidareutveckling sker iterativt med stor fokus på datadriven utveckling utifrån analys av användardata och input från de mentorer och individer som nyttjar tjänsten.

Initiativet har varit framgångsrikt och stärker tesen att ett professionellt nätverk är en av de viktigaste nycklarna för att nya personer ska kunna etablera sig effektivt i ett nytt land.

Projekt använder bland annat Python, Django, React, Axios, Nginx, Ubuntu, Google Firebase, Redis mm.