StudieStationen - Ai Assistent i klassrummet

2024-05-08

student learning using ai

Under en nyligen genomförd lektion utforskade eleverna i kursen CDD 23 den AI-baserade läroplattformen StudieStationen. Denna plattform är designad för att komplettera klassrumsundervisning genom att erbjuda individualiserat stöd. Eleverna har tillgång till relevant lektionsmaterial och kan dra nytta av en inbyggd AI-assistent för att klargöra eventuella frågor eller oklarheter.

Pedagogisk återkoppling

Efter att ha avslutat varje lektionsavsnitt, ges eleverna möjlighet att svara på kontrollfrågor för att säkerställa deras förståelse av det behandlade materialet. De får därefter en individuell och konstruktiv återkoppling, vilket hjälper dem att förstå hur de kan förbättra sina svar och övergripande förståelse.

Administrativ avlastning

Förutom att besvara akademiska frågor kan StudieStationens AI-assistent även hantera administrativa frågor. Detta innebär en avlastning för lärare och utbildningsansvariga, som inte längre behöver ägna tid åt att svara på rutinmässiga frågor om exempelvis tentatillfällen eller obligatorisk närvaro.

Flexibilitet och framtida utveckling

För närvarande kan StudieStationen användas både i fysiska klassrum och i en distansundervisningsmiljö. Plattformen är under ständig utveckling, och det planeras för tillägg av nya funktioner. Ett sådant tillägg skulle tillåta lärare att ställa realtidskontrollfrågor under lektionen, för att omedelbart kunna identifiera och adressera eventuella kunskapsluckor inför framtida examinationer. Även funktioner för att assistera lärare i att ta fram lektionsmaterial och rätta uppgifter med hjälp av AI planerar att integreras i verktyget.

Partnerskapsmöjligheter med WILL & SKILL

Vi på WILL & SKILL är övertygade om att tidpunkten för att ta klivet in i den AI-drivna utbildningsframtidens är nu. Om din yrkeshögskola är intresserad av att inte bara följa med i utvecklingen, utan att vara en pionjär i att integrera nästa generations utbildningsteknologi, är detta ett utmärkt tillfälle att delta i formandet av en produkt som har potential att revolutionera utbildningssektorn.