Utveckling av Hemsida för SAM One

2024-03-28

Samone Mobile

WILL & SKILL är stolta över att ha bidragit till SAM Ones digitala framgång. Genom att skapa en snabb, SEO-optimerad och användarvänlig hemsida har vi hjälpt SAM One att nå ut till fler potentiella kunder och effektivt kommunicera sitt erbjudande. Den nya plattformen har inte bara förbättrat användarupplevelsen utan också gjort det enklare för SAM One att administrera sitt innehåll och hålla sajten uppdaterad.

När SAM One behövde en ny hemsida för att marknadsföra sitt innovativa IT-inventeringsverktyg, vände de sig till WILL & SKILL. Uppdraget var att skapa en användarvänlig och SEO-optimerad webbplats som inkluderar nyhetssektioner, mötesbokningar och bloggfunktionalitet. Genom nära samarbete med kunden säkerställde vi att varje detalj på sajten tilltalade deras målgrupp och stärkte deras varumärke.

WILL & SKILL har samarbetat med SAM One, ett IT-inventeringsverktyg som hjälper företag att spara tid och pengar genom att sammanställa enhets-, licens- och applikationsinformation från Microsoft Intune och Azure. Målet var att skapa en snabb och SEO-optimerad hemsida som effektivt kommunicerar deras erbjudande till enterprise-kunder.

Projektets Omfattning och Teknologi

SAM One kontaktade oss via en referens från en tidigare kund. Projektet omfattade utvecklingen av en helt ny hemsida med hjälp av moderna teknologier som React, Next.js, Storyblok CMS, Google Analytics och Google Tag Manager.

Utvecklingsprocessen

  1. Idé och Koncept: Vi var involverade mycket tidigt i processen och hjälpte till att ta fram logotyp, varumärkesstrategi och grafisk profil.

  2. Workshop för att Sätta Wireframes och Sitemap: En workshop hölls för att definiera wireframes och webbplatsens struktur.

  3. Designfas: Vi utvecklade designen och genomförde flera korrektionsvändor tills kunden var nöjd.

  4. Utveckling: Implementering av funktionalitet och integrationer.

  5. Lansering och Förvaltning: Efter utveckling lanserades hemsidan och vi fortsatte med löpande förvaltning.

Utmaningar och Lösningar

Den största utmaningen var att skapa en hemsida som tilltalar enterprise-kunder. Vi arbetade mycket nära SAM One för att säkerställa att varje ord och ikon på sajten var relevant och korrekt för målgruppen. Genom kontinuerlig feedback och justeringar kunde vi skapa en hemsida som effektivt kommunicerar SAM Ones värdeerbjudande.

Resultat och Framgångar

Efter projektets slutförande har SAM One sett en betydande ökning i synlighet på Google, vilket har lett till fler besökare och mötesbokningar. Hemsidan är nu lätt att administrera, vilket gör det enkelt för SAM One att ladda upp och uppdatera material.