React Utvecklare på en digitalbyrå i Stockholm

2023-03-30

Work in action

Will & Skill är en digitalbyrå i Stockholm som tar ansvar och erbjuder trygghet för våra kunder när det kommer till systemutveckling och digitalisering av våra kunders affärsprocesser. En viktig del utav det arbetet är utvecklandet av Front-End lösningar. Vi använder oss utav React i våra projekt.

Vad gör en frontend utvecklare med fokus på React på en digitalbyrå?

Front-End utvecklare hos oss jobbar bland annat med följande:

  • Val av teknik

  • Arkitektur

  • Implementering av design

  • Integration med API:er

  • Deployment av Front-End

Val av teknik

Våra Front-End utvecklare går igenom en gedigen process för att välja rätt teknik och rätt ramverk för det aktuella projektet. Detta innebär att utvecklarna gör en genomgripande analys av kraven idag, framtida visioner samt eventuella restriktioner i form av lagar och compliance. I detta fall utgår vi från att React är tekniken som är bäst lämpad för projektet.

Arkitektur

När val av teknik är på plats är det nu dags att se över hur projektet ska byggas. Tänker vi oss att det är en SPA eller en traditionell HTML sida? Finns det några förutsättningar eller begränsningar hos kunden som vi behöver ta hänsyn till? Finns det några nya best practices som vi behöver känna till inför projektet? Finns det liknelser mellan detta projekt och tidigare projekt utförda utav oss?

I denna fas väljer vi även ifall vi ska använda oss utav någon global-state lösning (Redux, Mobx, Context osv).

Därefter är det dags att göra en övergripande bild utav de visuella komponenter som behövs i projektet samt vilka props/input dessa behöver. Vi passar även på att specificera typerna för dessa. För att göra detta på ett enhetliga sätt använder vi oss utav Typescript.

Implementering av design

I denna fas ser React utvecklarna till att använda sig antingen utav ett CSS ramverk eller style components för att bygga en pixel perfect upplevelse för slutanvändaren.

Integration med API:er

De allra flest projekt pratar på ett eller annat sätt med ett API för att hämta in dynamiskt innehåll. Här ser våra utvecklare till att bygga dessa integrationer på ett dynamiskt sätt så att framtida ändringar / nyutveckling lätt kan appliceras.

Deployment av Front-End

Våra React-utvecklare ansvarar även för att paketera front-end projektet och ser till att det deployas enligt projektets krav.

Söker du duktiga React utvecklare? WILL & SKILL har jobbat med React sedan 2015 och har stor erfarenhet av att bygga komplexa system med ett enkelt gränssnitt. Vi hjälper bolag att förverkliga sin digitala strategi. Hör av dig så berättar vi gärna mer.