Poba - Företagsportal och användarapp

2023-06-22

Poba case on mobile

WILL & SKILL har, tillsammans med Poba, utvecklat en publiceringsplattform för eventbranschen. Plattformens mål är att underlätta för gallerier att nå ut till nya besökare, samt ge besökare möjlighet att hitta rätt event.

Poba kontaktade WILL & SKILL med en idé för att förändra hur besökare hittar event och hur eventarrangörer marknadsför sig mot besökare. Vårt uppdrag blev att utveckla en företagsportal med en tillhörande mobilapp för både iOS och Android.

WILL & SKILL fick nöjet att samarbeta med Poba i deras framtagning av en företagsportal och mobilapp för nöjes- och kultursektor.

Vårt uppdrag var att utveckla en företagsportal, där företagen administrerar sina event, samt en mobilapp, för iOS och Android, för användarna. Ett digitaltverktyg med mål att underlätta för användarna att ta del av event, dess information och möjlighet att dela informationen vidare.

Poba on mobile

Teknik

Projektet byggdes med en robust infrastruktur, open source. där vi använde en molnbaserad PostgreSQL-databas.

Backend: Python/Django
Frontend: Javascript/React/Next.js.

Plattformen inkluderade bland annat en Redis-sökmotor för snabb sökning samt automatisk bildhantering.

Utvecklingsprocessen

  1. UX/Design
    Wireframes och design för en användarvänlig och attraktiv produkt.

  2. Utveckling:
    Implementering av funktionalitet och integrationer.

  3. Hosting:
    Säkra och pålitliga hostinglösningar.

  4. Förvaltning:
    Löpande förvaltning och underhåll efter lansering.

Sammanfattning

WILL & SKILL samarbetade med Poba för att utveckla en företagsportal och mobilapp för nöjes- och kultursektorn. Portalen låter företag administrera event, medan appen gör det enkelt för användare att få information om och dela event. Projektet byggdes på en robust open source-infrastruktur med Python/Django backend, Javascript/React/Next.js frontend, och inkluderade snabb sökning med Redis samt bildhantering. Utvecklingsprocessen omfattade UX/design, funktionell utveckling, säker hosting och löpande förvaltning efter lansering.