Nimly - Välkommen till ett smartare hem

2022-11-24

Nimla case image

WILL & SKILL hjälpte Nimly med framtagning och utveckling av deras multisajt. En sajt uppbyggt för att presentera innehåll på norska, svenska, danska och engelska, samt erbjuda unikt innehåll för varje region.

När vi fick uppdraget att utveckla en ny webbplats för Nimly, visste vi att det skulle bli ett spännande och utmanande projekt. Där målet var att skapa en modern, användarvänlig och högpresterande webbplats som inte bara skulle spegla deras varumärke utan också förbättra deras kunders digitala upplevelse.

Kravspecifikation

I många av våra projekt är en del av arbetet framtagning av kravspecifikation tillsammans med våra kunder, men det kan även vara att möta de redan fastställda krav. I detta projekt behövde lösningen uppfylla följande:

1. Flerspråkig Funktionalitet

  • Krav: Webbplatsen måste stödja åtminstone fyra olika språk med möjlighet att enkelt växla mellan dessa.

  • Lösning: Sömlös integrering av flerspråkigt innehåll, med en användarvänlig administrativ vy för att hantera och uppdatera översättningar.

2. Innehållshanteringssystem (CMS)

  • Krav: Ett CMS (Content Management System) ska implementeras för att göra det enkelt för företagets team att administrera och uppdatera innehållet på webbplatsen.

  • Lösning: Implementering av ett intuitivt headless CMS som tillåter enkel redigering av text, bilder och annan media utan att kräva teknisk expertis. Samt smidig och effektiv hantering av de flerspråkiga innehållet.

3. Store Locator

  • Krav: Webbplatsen ska innehålla en funktion för att hjälpa användare att hitta företagets fysiska butiker eller försäljningsställen.

  • Lösning: Implementering av en iframe som visar återförsäljare på en karta

4. Kodgenerering via Länk

  • Krav: Webbplatsen ska kunna generera unika koder via en specifik länk. Dessa koder kan sedan användas av användare för olika ändamål, som kampanjer eller inloggning.

  • Lösning: Säkert system för kodgenerering som kan hanteras och spåras via CMS:et.

5. Integration med Extern Kampanj- och E-posttjänst

  • Krav: För att effektivt hantera nyhetsbrev och insamling av e-postadresser ska webbplatsen integreras med en extern kampanj- och e-posttjänst.

  • Lösning: Implementering av integration som möjliggör insamling och hantering av e-postadresser direkt via webbplatsen. Möjlighet att automatiskt lägga till insamlade adresser till fördefinierade kampanjer och nyhetsbrevslistor.

6. Koppling till Zendesk

  • Krav: På relevanta sidor ska det finnas en tydlig länk eller widget som leder användarna till företagets supporttjänst, Zendesk.

  • Lösning: Enkel och sömlös integrering med Zendesk, så att användare snabbt kan få hjälp och support direkt från webbplatsen.

Samspel mellan byråer

I projektet arbetade vi tillsammans med en designbyrå och en SEO-byrå, för ett samspel mellan våra olika expertområden där varje part bidrar med sin unika kompetens för att skapa en framgångsrik och helhetsorienterad digital lösning. Här är en summering av hur detta samarbete ser ut:

  • Designbyrån: Fokuserar på att skapa en visuellt tilltalande och användarvänlig design. De ansvarar för att varumärkets identitet och budskap förmedlas effektivt genom färger, typografi och layout.

  • SEO-byrån: Optimerar innehållet och tekniska aspekter för att säkerställa att webbplatsen rankar högt i sökmotorerna, vilket i sin tur driver organisk trafik och förbättrar användarupplevelsen.

  • Digitalbyrån: Fungerar som bryggan mellan design och SEO, med ansvar för att utveckla webbplatsen, integrera funktioner och säkerställa att både design och SEO-strategi implementeras tekniskt på rätt sätt.

Sammantaget innebär detta samarbete en dynamisk och kreativ process där olika expertområden samverkar för att skapa en framgångsrik digital närvaro.

Resultat och lösning

Vi utvecklade en multisajt med ett headless CMS (StoryBlok) kopplad till relevanta integrationer och enligt kundens krav. Sajten lanserades på tre språk efter tre aktiva månader för alla inblandade.

Besök gärna nimly.se