MyNumbers - Full koll på företagets ekonomi

2021-09-16

WILL & SKILL har under åren hjälpt MyNumbers med att utveckla och förvalta deras mobila applikation. Lösningen har hjälpt MyNumbers att nå fler potentiella kunder och effektivt kommunicera sitt erbjudande.

WILL & SKILL och MyNumbers inledde ett samarbete inom mobilutveckling gällande ett projekt som inneburit förvaltning och vidareutveckling med dedikerade resurser från oss.

Vi har jobbat tillsammans med MyNumber genom att tillhandahålla dedikerade konsulter som arbetat med förvaltning och vidareutveckling.

MyNumbers

MyNumbers är en digital tjänst som hjälper småföretagare och entreprenörer att få bättre koll på sin ekonomi. Genom en överskådlig plattform ger MyNumbers användarna tillgång till realtidsdata om företagets finansiella situation, inklusive intäkter, kostnader och kassaflöde. Verktyget integreras enkelt med befintliga ekonomisystem och erbjuder användarvänliga analyser för att stödja bättre ekonomiska beslut. MyNumbers fokuserar på att göra ekonomihantering enkel och begriplig för alla.

Läs mer här.

MyNumbers

Resurskonsult

När vi arbetar som resurskonsult är det viktigt att förstå deras behov och utmaningar för att leverera skräddarsydda lösningar som uppfyller kundens affärskrav. Samarbetet bygger på att lyssna, analysera och ge expertråd för att hjälpa kunden att uppnå sina affärsmål. Detta kan inkludera allt från strategiutveckling och projektledning till teknisk implementering och utbildning. Effektiv kommunikation och regelbunden uppföljning är nyckeln till ett framgångsrikt konsultarbete.

Fem utmaningar och lösningar med mobilutveckling

Mobilutveckling är ett dynamiskt och snabbt föränderligt område, vilket innebär att det finns många utmaningar att hantera. Här är några vanliga utmaningar och möjliga lösningar:

1. Enheter och OS-versioner

Utmaning:

Det finns ett stort antal olika enheter och operativsystemversioner på marknaden, vilket gör det svårt att testa och säkerställa att applikationen fungerar bra överallt.

Lösning:

  • Använda Responsiv Design: Designa applikationen så att den anpassar sig till olika skärmstorlekar och upplösningar.

  • Testning på Flera Enheter: Använd verktyg för att simulera olika enheter och OS-versioner, eller använd enhetstester i molnet för att täcka fler enheter.

  • Automatiserad Testning: Implementera automatiserade tester för att snabbt identifiera och åtgärda problem över olika enheter och OS-versioner.

2. Prestanda och Batterianvändning

Utmaning:

Mobilappar måste ofta vara optimerade för att fungera effektivt utan att belasta enhetens resurser, inklusive batteri.

Lösning:

  • Optimera Kod och Resurser: Minimera användningen av tunga resurser och optimera kod för att förbättra prestandan.

  • Profilering och Analys: Använd verktyg för att profilera appens prestanda och identifiera flaskhalsar.

  • Effektiv Hantering av Bakgrundsprocesser: Minimera bakgrundsaktiviteter och använd energieffektiva algoritmer.

3. Säkerhet och Integritet

Utmaning:

Mobilappar hanterar ofta känslig information och måste skydda användardata från intrång och missbruk.

Lösning:

  • Kryptering: Använd kryptering för att skydda data både under överföring och i vilande tillstånd.

  • Säker Authentisering: Implementera säkra autentiseringsmetoder, som multifaktorautentisering.

  • Regelbunden Uppdatering: Håll applikationen och dess bibliotek uppdaterade för att skydda mot kända sårbarheter.

4. App Store Granskningar och Regelverk

Utmaning:

App Store och Google Play har specifika riktlinjer och krav för att godkänna appar, vilket kan vara en utmaning att navigera.

Lösning:

  • Noggrann Granskning av Riktlinjer: Läs och följ noggrant riktlinjerna från respektive app store.

  • Testa Tidigt: Gör tester och beta-utgåvor för att identifiera problem innan den officiella granskningen.

  • Håll Kontakt med Support: Använd stödtjänster och forum från app store-leverantörerna för att få hjälp vid problem.

5. Korsplattformsutveckling

Utmaning:

Att utveckla appar som fungerar bra på både iOS och Android kan vara utmanande eftersom de har olika utvecklingsmiljöer och språk.

Lösning:

  • Använda Korsplattform-Frameworks: Använd ramverk som Flutter, React Native, eller Xamarin för att skriva en gemensam kodbas som fungerar på båda plattformar.

  • Skräddarsydda Lösningar: Utveckla plattformsspecifika komponenter endast när det är absolut nödvändigt för att optimera användarupplevelsen.

Intresserad att veta mer hur vi kan hjälpa er i era mobila projekt eller varför inte boosta ert team med en grym resurs, kontakta oss gärna!