Front-End Resurskonsulter

2023-05-05

Code

Vi på WILL & SKILL hjälper bolag med projekt men även med resurskonsulter. I detta fall beslutades det att WILL & SKILL skulle bistå med en Front-End resurs.

Nedan följer en beskrivning på hur vi tillsammans med kund utvecklat den första generationen av deras produkt som förändrat HR-branschen. Kunden är ett startup bolag, grundat av en framgångsrik serieentreprenör, vars verksamhet kommer bygga på en egenutvecklad Webbapplikation / SaaS lösning.

Kunden kom i kontakt med WILL & SKILL efter rekommendation från en tidigare kund och i ett skede när bolaget precis hade grundats. Trots att bolaget precis var grundat hade denna entreprenör redan öronmärkt sitt tilltänkta team och planerat för när dessa skulle kliva ombord och även upprättat en detaljerad design och funktionsspecifikation för den tjänst som skulle utgöra företagets produkterbjudande. 

Han sökte nu efter en tillförlitlig Tech Partner som dels kunde omsätta hans designspecifikation till en teknisk specifikation och även bygga en första enkel version av denna (en MVP). Likaså sökte han efter en Tech Partner han kunde ta med sig på resan och löpande lägga utvalda uppdrag till när han behövde det samt rådfråga när han och hans team hade behov av extern input.

Efter ett antal möten och informationsutbyten enades vi om ett lämpligt tillvägagångssätt och genomförde en paketerad tjänsteleverans som resulterade i en MVP enligt kundens specifikation och design. 

Med en fungerande prototyp kan entreprenören nu påbörja sitt arbete med att involvera tilltänkta kunder så att de vidareutvecklar lösningen i linje med vad dessa har att säga utifrån prototypen. Will & Skill följer med på resan som Tech Partner och bollplank.