Handhållet mätdon med koppling till mobilapp och webbaserat admin gränssnitt

2023-06-02

Client case

WILL & SKILL har hjälpt CrewGuard att utveckla en plattform för rutinmässiga alkoholkontroller inom flygbranschen med hjälp av en iOS-enhet och en Bluetooth kopplad alkoholmätare.

CrewGuard är en aktör inom transportsektorn och har kunder som bemannar och genomför ett stort antal persontransporter varje år.

CrewGuard iPad App

Som ett led i deras säkerhetsarbete hade de ett behov att kunna garantera, på ett sakligt och enkelt sätt, att all personal som bemannar deras transporter är nyktra och utan dröjsmål kunna vidta åtgärder om det vid något tillfälle inte skulle vara fallet. 
Befintliga rutiner fanns på plats men de var personberoende och stundtals omständliga och uppnådde sammantaget inte deras målsättning om hundraprocentig kontroll och nolltolerans.

CrewGuard kom i kontakt med WILL & SKILL i ett skede när man inte börjat fundera på en konkret lösning på behovet utan undersökte brett om det fanns befintliga lösningar eller alternativ som de kunde undersöka närmare.

Vi på WILL & SKILL undersökte olika möjligheter och identifierade ett par trådlösa alkoholmätare. Tillsammans med CrewGuard började vi generera idéer på tänkbara lösningar.   

CrewGuard iPad App All good

Med problemformulering och idégenering genomförd blev det önskade tillvägagångssättet och processen för denna tydlig nog att kunna designa en teknisk lösning för. WILL & SKILL upprättade tillsammans med kund en teknisk specifikation och processbeskrivning och gjorde en kostnadsuppskattning som såg mycket lovande ut i jämförelse med de mest attraktiva alternativen man i övrigt hade identifierat.

WILL & SKILL utvecklade en platform med utgångspunkt i en handhållen alkomätare som, via Bluetooth, kommunicerade och synkroniserade med en Mobil applikation som i sin tur kommunicerade i realtid med bakomliggande system inom organisationen via vilka händelseförloppet skulle hanteras i det fall alkomätaren registrerade ett positivt mätresultat. Projektet genomfördes i nära samarbete med ytterligare en Tech Partner som tog ansvaret för hårdvarukomponenten / den handhållna alkomätaren. 

Resultatet blev introduktion av rutinmässig blåsning hanterad av personalen själva, via den handhållna alkomätaren, som ett obligatoriskt men enkelt steg för personalen att genomgå i samband med påbörjat arbetspass. System och rutinerna för avvikelsehantering kom på plats med förhoppning att de aldrig eller åtminstone försvinnande sällan skulle komma till användning.

Tekniker som använts är bland annat: Python, Django, React Native, Ubuntu, Postgres, Redis